Ena Šarac sa slikom koju je nacrtala i poklonila Papi.

Ena Šarac nije imala djetinjstvo. Od sedme godine njezin je dom postala bolnica. Operacijska sala. Šok soba i intenzivna njega. Toliko je toga sama napravila.

Unutar dvanaest godina preživjela je pet iznimno zahtjevnih operacija i tri sepse uz tegobe uzrokovane šećernom bolešću. Probudila se kada nitko nije mislio da hoće. Prohodala je iako su joj rekli da više nikada neće. Postala je simbol snage, ustrajnosti i vjere s velikom željom za životom u malom, krhkom dječjem tijelu. Nikada nije odustajala. Nikada se nije prestala boriti. Pa ni danas kada sa svojom obitelji živi u trošnoj kućici koja nije prilagođena njenim zdravstvenim potrebama.

Vrijeme je da se ponovo udružimo kako bi ovo mlado srce moglo nastaviti kucati. Pomognimo Eni u borbi koju ne može sama dobiti. Pridružite se akciji darivanja kojom želimo prikupiti sredstva za izgradnju adekvatnog doma, neka Enina priča napokon pronađe svoju mirnu luku.

Uspjela je, preživjela je.
Sada je na nama da joj omogućimo da živi.
Uvedemo svjetlo, nadu i sreću tamo gdje ih je do sada bilo jako malo.

Ujedinjeni u dobroti i ljubavi…
Za humani cilj.
Za našeg hrabrog borca i ponos Hrvatske.
Za Enu.

Saznaj više o projektu >

Članci o Eni:

Eni sve bolje: 'Mozak ima više mjesta, pametnija sam!' Putuje u Vatikan: Ena će Papi darovati 5000 dječjih otisaka Hrabra Osječanka Ena (19) se opet bori protiv teške bolesti